Bij (Europese) aanbestedingen gaat het niet alleen om de beste prijs, maar wil een opdrachtgever vooral weten welke inschrijver de beste prijs/kwaliteit-verhouding kan bieden, ook wel aangeduid als EMVI (economisch meest voordelige inschrijving). Het is dus van belang dat je goed kan beschrijven wat je een opdrachtgever te bieden hebt en dat vooral kan vertalen naar waar die potentiƫle klant naar op zoek is.

Het inschrijven op een aanbesteding is vaak een tijdrovend proces. Naast het rekenwerk wordt je geacht gedetailleerde antwoorden te geven op een aantal vragen (kwaliteitseisen of gunningscriteria genoemd), vaak ook nog gebonden aan voorwaarden, zoals vorm of maximaal aantal woorden. Wij kunnen je dit deel van de aanbesteding uit handen nemen. In een uitgebreid voorgesprek bespreken we de vragen en vertel jij ons in je eigen woorden wat jij voor de opdrachtgever kan betekenen. Wij stellen daarbij kritische vragen om jouw aanbod zo concreet en gedetailleerd mogelijk op papier te krijgen. Daarbij vertalen we wat jij te bieden hebt naar waar de opdrachtgever behoefte aan heeft (what’s in it for me?).

Wanneer je aanbestedingsteksten door een tekstschrijver laat schrijven, bespaart je dat veel tijd en dus geld. Het is ons vak, dus vaak kost het ons minder tijd dan wanneer je zelf schrijft. Onze teksten zijn taaltechnisch goed en prettig leesbaar. Investeren in professionele teksten vergroot je kans om de opdracht te krijgen.

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.